Læge Paul Amberg

+45 3819 1932 Læge Paul Amberg, Bellahøjvej 129, 2720 Vanløse

Menu

Gravid

Gravid

Som gravid tilbydes du tre forebyggende undersøgelser hos lægen og en opfølgende undersøgelse efter fødslen.

Første undersøgelse 6-10 uger

Den første graviditetsundersøgelse er omfattende og indeholder bl.a. udfyldning af svangerskabs- og vandrejournal. Du skal medbringe/lave en urinprøve, der tages blodprøver, måles blodtryk, vægt og højde og du vil blive undersøgt på maven.

Alle de udfyldte papirer sendes til fødeafdelingen, hvor man vurderer, om der er grund til nærmere undersøgelse på grund af evt. risici ved graviditeten. Derfra vil man blive indkaldt til jordemoder-kontroller.

Man skal selv kontakte sygehuset for at bestille tid til nakkefoldsscanning.

  • Glostrup 43234465 mellem 10 og 11.30
  • Herlev 44883255 mellem 9 og 14
  • Hvidovre på 36323632
Anden undersøgelse 25 uger

Snak om det hidtidige graviditetsforløb, og om de kommende måneder. Helbredsundersøgelse med vurdering af livmoders størrelse (udvendig), blodtryk, urinundersøgelse og vejning. Lytte til barnets hjertelyd. Evt. blodprøve.

 Tredje undersøgelse 32 uger

Vurdering af den generelle trivsel, behov for aflastning, snak om den forestående fødsel og barselsperiode. Helbredsundersøgelse med vurdering af livmoders størrelse (udvendig), blodtryk, urinundersøgelse og vejning. Lytte til barnets hjertelyd

8 uger efter fødsel

Vurdering af tilstanden efter fødslen. Snak om prævention. Såfremt der er gener fra bristninger, problemer med at holde på vandet/afføring tilbydes gynækologisk undersøgelse. Hvis celleprøveundersøgelsen har været udskudt pga. graviditet, tilbydes dette også