Læge Paul Amberg

+45 3819 1932 Læge Paul Amberg, Bellahøjvej 129, 2720 Vanløse

Menu

Aktuelt

(Artikel dato: 17/11 2021)
.

“Jeg har feber” – er det farligt?

.
Ja, det kan det jo være. Feber skal altid sættes i relation til eventuelle andre symptomer, herunder sk. “almen tilstand”.

For eksempel, hvis der er feber og samtidig hoste er det spørgsmål om vejrtrækningen er påvirket, dvs. at man hurtigere bliver forpustet ved mindre anstrengelse, og ikke kun føler at det er “tungt at trækker vejre”. Hvis det er tilfælde kan det være tale om lungebetændelse.

Hvis der er feber med ondt i halsen, snot i næsen og hoste taler det stærkt for virus infektion. Hvis du har ondt i halsen, feber og svært ved at gabe højt kan det være en halsbyld, det skal ses af lægen.

Hvis der er feber og vandladningen er påvirket med hyppig vandladning og smerter i maven/siden kan der være tale om nyrebækkenbetændelse.

Hvis der er feber i forbindelse med vandig diarré (uden blod) og eller opkastninger  taler det stærkt for en simpel “roskildesyge” med tarmvirus. Selv om der i nogle tilfælde kan være bakterier, er der intet andet for, end at drikke erstatningsvæsker og spise let fordøjet mad, herunder gerne banan, og ellers tålmodigt afvente – og beder resten af familien venligst undgå at at stege løg i den uge der står på :-).

Hvis der er feber og tiltagende hovedpine i hele hovedet og tiltagende sygdomsfølelse med eller uden kvalme, uden markant forkølelse eller hoste bør tanken gå i retning af  hjernehindebetændelse og lægen kontaktes.

 

 

.